כולנו רוצים יפה, זול ואתמול- וזאת לא אשמתנו. אנחנו חיים בחברה שמקדשת תוצאות ובו בזמן לא משאירה מקום לתהליך. וכשבאים למעצבים עם דרישות כאלה, אנחנו יורים לעצמנו לפרוייקט ברגל. אי אפשר לקבל "מצויין" בהכל מבלי שדברים יבואו אחד על חשבון השני. "משולש הדרישות" מורכב משלושה חלקים: זמן, מחיר ומקצועיות, כאשר שינוי בכל אחד מהחלקים ישפיע על האחרים. למשל, פרוייקט מקצועי ומהיר לא יהיה זול, פרוייקט זול ומהיר כנראה לא יהיה מקצועי וכ'. אז כדי שמעצבים ולקוחות יתחילו ברגל ימין כדאי להוציא מהלקסיקון אמירות כמו "אנחנו רוצים את זה הכי טוב בעולם, לאתמול, ותעשו לנו הנחה" וכל מה שנשאר זה לבחור איפה במשולש כן חשוב לכם לתת דגש ואיפה אפשר לשחרר.
זמן
כשאני מבקשת לוחות זמנים לפרוייקט כמעט תמיד התשובה היא "אתמול" או, "הכי מהר שאת יכולה". בעוד שיש פעמים שאין לנו ברירה ויש צורך להספיק לעמוד בלוחות זמנים צפופים, לרוב המציאות לא באמת כזאת. כדי להימנע מהמצב הזה לא כדאי להשאיר את הצד הגרפי של פרוייקטים לדקה האחרונה אלא לנסות לתכנן מראש לוחות זמנים גמישים שיאפשרו למעצבים לעבוד בנחת. זה גם יאפשר לכם לקבל מספיק סבבי תיקונים ודיוקים, להכין בריפים ברורים שימנעו קצרים בתקשורת ולהעביר את העיצובים בדיקה מקיפה שתמנע טעויות. מעבר לכך שלוח זמנים מרווח יותר עושה עבודה נעימה יותר, הוא גם חוסך כסף. כאשר אנחנו המעצבים נאלצים לעצור הכל ולעבוד על הפרוייקט שלכם כי הוא מאוד דחוף אנחנו גובים מכם יותר. זה לא כי אנחנו חמדנים, זה כי "נדחפתם בתור" והפרוייקט שלכם בא על חשבון לקוח אחר, או לרוב, שעות שינה וזמן עם המשפחה. ואם אנחנו לא גובים מכם יותר אנחנו חייבים לעגל פינות כדי להספיק הכל ושגם ישתלם לנו, ורמת הביצוע בטוח תיפגע. ככה שאם הפרוייקט לא באמת למחר, נסו לקבוע דד ליין נוח שיתן זמן לעבודה תקינה, זולה, ונעימה לכולם.
מחיר
מחיר טוב הוא המחיר הכי נמוך שאתם יכולים לקבל עבור העבודה, נכון? אז זהו, שלא בהרכח. נכון שכולנו רוצים לשלם כמה שפחות ולהרוויח כמה שיותר, אבל צריך לזכור שבצד השני עומדים אנשים עם אותן שאיפות בדיוק. המחיר הכי טוב לפרוייקט הוא המחיר שמתאים לתקציב שלכם. במקום לחפש את המעצב הכי זול למשימה או איך אפשר להוריד את המחיר של המעצב הכי טוב בשוק, כדאי להתחיל לדבר בתקציבים. תחליטו כמה אתם תוציאו על הצד העיצובי של הפרוייקט ותמצאו אילו אנשי מקצוע אתם יכולים למצוא בתקציב הזה. ברגע שמגדירים תקציב מראש ולא מחכים להצעת מחיר חד צדדית יש פה רווח כפול ומכופל. קודם כל הסיכוי לחריגה מהתקצב נמוך יותר כי ברור לשני הצדדים מה מצופה מהם לשלם/לקבל. דבר שני ניתן להשוות בין הצעות המחיר שאתם מקבלים יותר בקלות. יהיה מאוד ברור מה המעצבים כוללים בתוך אותו מחיר (כמה סבבי תיקונים, רכישת תמונות, פונטים, פגישות וכ') ולכן תוכלו לראות איזו הצעת מחיר יותר תואמת את הדרישות שלכם ונותנת לכם יותר. המעצבים יכולים מראש לראות האם זה פרוייקט רווחי להם או לא ולחסוך לעצמם ולכם זמן יקר על ניחושים ותחושת רמאות ש"יכולתי לשלם פחות!", או "יכולתי לבקש יותר!" שגורמים לתסכולים וחוסר אמון עוד לפני שהתחלנו לעבוד. ואם בכל זאת בחרתם לתת למעצבים להציע את המחיר תזכרו שהוא מושפע משני הצדדים האחרים במשולש.
מקצועיות
אני מתה על העבודה שלי. אני אוהבת לעשות דברים יפים, אני אוהבת למצוא פתרונות חכמים, אני אוהבת ליצור. זה לא אומר שזה מגיע לי בקלות וללא מאמץ. עיצוב גרפי הוא לא רק עניין של כשרון, אלא גם נסיון והשכלה. תמיד יהיו את אלה שפרשו מהאקדמיה בשנה הראשונה ועושים קליפים לקולד-פליי, אבל אצל רוב האנשים מדובר בשנים של השכלה (4 שנות לימודים לתואר) ושנים רבות יותר של נסיון מעשי בתחום. אז איך לבחור מעצב שרמת המקצועיות שלו תתאים לעבודה? כדאי להגדיר דרישות מראש- אילו תחומי מומחיות ידרשו לפרוייקט ומה רמת המקצועיות הריאליסטית הנדרשת בהם. אין צורך לחפש "תותחית על חלל מדהימה", מספיק טוב זה מספיק טוב. ואם אתם באמת צריכים את הכי טובה בעולם, תוודאו שהם הכי טובים בתחום הספציפי שאתם מחפשים. אין צורך באמת באולר שוויצרי שמחודד בכל כלי וכלי. עם זאת, ניתן לחסוך עלויות אם מגדילים ראש ומסתכלים על מקצועיות גם בעין רחבה יותר. נגיד שאתם מחפשים מעצב לאתר, אבל מקבלים תיק עבודות עם עיצובי ממשקים, מצגות ומיתוג. שווה לראות את הסגנון שלהם, יכולת החשיבה שלהם, להתחשב בשיחה בע"פ שאתם מנהלים ולהחליט האם הם יכולים להסיק מהידע והנסיון שכן יש להם ולהכיל אותו על הפרוייקט שלכם גם אם הוא לא בהכרח בתחום המומחיות שלהם. יש פה אולי אלמנט של סיכון, אבל הוא לא באמת גדול כמו שאנשים חושבים. מעצבים טובים עם הבנה באסתטיקה שמוכנים לצאת מחוץ לתחום הנוחות שלהם יעבדו קשה כפליים עבורכם, גם כי הם רוצים לפרוץ לשוק חדש וגם כי הם יעריכו את זה שאתם נותנים להם סיכוי. הדבר נכון גם לסטודנטים שמחפשים לבנות את עצמם. כאשר אתם שוכרים מישהו שהוא לא מומחה לתחום כדאי להגדיר את הפרוייקט טוב מאוד מראש, להיות סבלניים יותר, למצוא השראה ברשת לפרוייקטים דומים ולבסס תקשורת טובה ורציפה עם המעצבים.
לבסוף
אחרי שהגדרתם את הפרוייקט שלכם נכון והחלטתם אילו פרמטרים יגדירו מי המעצב הנכון אני מזמינה אתכם לקרוא על תהליך העבודה אצלנו בסטודיו כדי ללמוד איך המוצר שלכם הולך להפוך מרעיון למציאות.